Такмичења

Дођите нам у госте  Кликните за детаљније!

Labudovo brdo
Knezevac
Counter
 
 I
 
 
АЉОША МИЛЕНКОВИЋ
УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ“14.ОКТОБАР“ РАКОВИЦА
 
    Рођен је 14. Јануара 1997. у Београду. Рано је заволео српски језик и књижевност, као и историју, посебно националну.
   Успеси на такмичењима почели су у петом разреду, а најзначајнији свакако су дошли у седмом и осмом, када је освојио два прва места на републичким такмичењима из области српског језика која организује Центар за таленте, као и прву и другу награду на Републичком такмичењу из српског језика у Тршићу.

   Желео би да једног дана ради на Филолошком факултету или Институту за српски језик, али како сам каже, мора још много да уради како би то постигао.


 
 
 

II

 

ЗОРАНА ВУКАШИНОВИЋ
 СПОРТИСТА ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ“14.ОКТОБАР“ РАКОВИЦА
 

 
    Наставничко веће ОШ „14. октобар“ прогласило је за спортисту генерације Зорану Зоку Вукашиновић ученицу 8/5 одељења. У образложењу се каже да је Зорана осам година била одличан ученик, да је имала примерно владање, да се од  малена бави спортом и такмичи, што је допринело да њена доминантна особина буде борбеност и да у свом окружењу плени спортским духом .
   Носилац је посебне дипломе из физичког васпитања за допринос у спортским такмичењима бранећи боје своје школе у свим спортовима: фудбалу, рукомету, атлетици, кошарци , одбојци...
   Тренира фудбал од 8. године у СК „КАРИОКЕ, где са својим вршњацима дечацима успешно тренира све до данашњег дана, при чему је својим фудбалским, спортским и људским квалитетима изградила свој статус вредан поштовања у клубу и ван њега, а већ неколико година уназад од стране тренера и чланова клуба је изабрана за капитена екипе.Формирањем женског фудбалског клуба „Црвена звезда“ прикључена је њиховој сениорској екипи, иако нема право наступа у званичним такмичењима због тога што је тек сада напунила 15 година. Последњих година редовно се налази на списку женских фудбалских селекција Београда, региона и на списку женске фудбалске пионирске репрезентације Србије. У млађем школском узрасту , док су јој фудбалске и школске обавезе дозвољавале, паралелно је с успехом тренирала карате у КК“Самурај“.
   Увек је волела изазове, постављала себи високе циљеве, побеђивала на такмичењима, освајала медаље, с тим да никада није изостајала са такмичења у школском спорту, при чему је освајала медаље за прва места на Градским и општинским такмичењима у фудбалу, атлетици, кошарци, рукомету, тенис-фудбалу.
   Постигнути резултати су неоспорно резултат не само њене борбености и дара који поседује, али и поред многобројних спортских обавеза у клубу , репрезентацији , школским спортским такмичењима, није запостављала ни школу.

   Жели да упише  гимназију и наравно да буде још боља и успешнија, како у школи, тако и у спорту.

 

 

 
 
 
III 
 
 
НЕМАЊА МИЛОСАВЉЕВИЋ
УЧЕНИК ГОДИНЕ 5. РАЗРЕДА ОШ“14.ОКТОБАР“ РАКОВИЦА
 
 
 
Одлични успеси на такмичењима из математике почели су још у трећем разреду, док су 5. Разреду допринели да буде ученик године ОШ „14. октобар“:
 
Школско такмичење - I место (100 поена)
Општинско такмичење -  I место (100 поена)
Окружно такмичење -  I место (100 поена)
Екипно првенство основних школа (123 екипе) Републике Србије у математици- 37.
Математичка олимпијада:
-          као део екипе допринео је да ОШ „14. октобар“ заузме I место и освоји вредну награду за своју школу, лаптоп рачунар
Међународно математичко такмичење „Кенгур без граница“- похвала.
 
Постигнути резултати су  искључиво резултат такмичарског духа, упорности и дара према математици.
Поред многобројних ваншколских активности (одличан ученик 3. године основне музичке школе- гитара, тренире аикидо- браон појас, кошарку...) одличан је ученик
 
 
 
ИСИДОРА СЕКУЛИЋ- МРАКОВИЋ
УЧЕНИЦА ГОДИНЕ 6. РАЗРЕДА ОШ“14.ОКТОБАР“ РАКОВИЦА
 

 

 
рођена је 14. јануара 2000. године. Од друге године показује интерес за сликовнице и цртање, а са четири зна текстове буквара напамет. Као предшколац воли да чита песме за децу, приче о животињама, бајке и митове. У петом разреду показује највеће занимање за предмете српски језик, историју и биологију, као и стране језике. Учествује на такмичењима из српског језика и историје. Највеће успехе постиже у шестом разреду. Освојила је 2. место на општинском такмичењу из биологије, 3. место на општинском такмичењу из српског језика и историје, 2. место на градском такмичењу из српског језика и 3. место на градском такмичењу из историје.Воли да пише приче које и илуструје, чита историјску литературу, интересује се за екологију, а омиљена забава јој је вожња тротинетом.
 
 
ДЕЈАНА МАНДИЋ
УЧЕНИЦА ГОДИНЕ 7. РАЗРЕДА ОШ“14.ОКТОБАР“ РАКОВИЦА
 
 
 
 већ 3. пут за редом је ученик године.
Резултати које је постигла у току ове школске 2011/2012. год.
у 7. разреду:
 
Техничко и нформатичко образовање:
-1. место на општинском такмичењу
-3. место на градском такмичењу
- пролаз на републичко такмичење
 
Физичко васпитање:
-2. место на општинском такмичењу (одбојка)
 
Математика:
- 2. место на општинском такмичењу
- 3. место на градском такмичењу
- учешће на републичком такмичењу
- 3. место на међународном такмичењу „Кенгур без граница“
- 2. награда појединачно на републичком математичком турниру „Архимедис“- такмичење основних школа Србије
- 1. награда (екипно) ОШ „14. октобар“, на републичком математичком турниру „Архимедис“
 
КАТАРИНА СТАНКОВИЋ
УЧЕНИЦА ГОДИНЕ 8. РАЗРЕДА ОШ“14.ОКТОБАР“ РАКОВИЦА
 
 
 
 
Зовем се Катарина Станковић и била сам ученик осмог разреда.Осам година школовања прошло ми је као трен. Уз помоћ учитељице Зорице Кошанин брзо сам се уклопила у ново окружење и стекла радне навике. Зато ми прелазак у пети разред није тешко пао по питању учења.
       Имам такмичарски дух у себи, који сам стекла такмичећи се у музичкој школи, а касније ми је то помогло на постигнутим успесима и у Основној.
        Највише успеха имала сам у осмом разреду када сам учествовала на такмичењу из биологије и освојила друго место у општини, треће место из српског језика у граду, а из музичке културе понела сам два прва и једно друго место на такмичењу „Мала сирена“. И ранијих година носила сам успехе из области српског језика, биологије, историје и музичке културе.
       На основу свог успеха проглашена сам за ђака године, а то никако не бих постигла без највеће подршке моје разредне Милене Секулић, која је била ту не само да припомогне око школских мука, већ је решавала и наше друштвене и друге проблеме.
Желим да се захвалим свима на разумевању и подршци за ових осам година, које никада нећу заборавити по постигнутим успесима, али и осталим незаборавним тренуцима.

Претрага

КАЛЕНДАР