Такмичења

Дођите нам у госте  Кликните за детаљније!

Labudovo brdo
Knezevac
Counter
 
Ученица генерације, Оливера Марковић
 
 
 
 
Наставничко веће ОШ „14. октобар“ прогласило је за ученицу генерације Оливеру  Марковић уч. 8/2 одељења. У образложењу се каже да је Оливера осам година била одлична ученица са свим петицама, да је имала примерно владање, да је омиљена у одељењу.
Због изузетнохг школског успеха носилац је Дипломе „Вук Караџић“ и посебних диплома из: српског језика, историје, физичког васпитања.
Од петог разреда учествовала је на великом броју такмичења и постигла запажене резултате. Разноврсност области којим се бавила и предмета које је бирала да се такмичи најречитије говори о томе колико су разноврсна њена интересовања. Од тих успеха издвајамо само најзначајније:
 
     У 5. разреду
  1. место на општинском такмичењу из српског језика;
  2. место на градском такмичењу из српског језика;
  1. место на општинском такмичењу из историје;
  2. место на спортском општинском такмичењу у одбојци; (екипно)
 
    У 6. разреду:
 
 

Ученица године

 
        1. место на општинском такмичењу из српског језика;
 
 
       У 7. разреду:
 
      3. место на општинском такмичењу из српског језика
 
    2. место на градском такмичењу из српског језика и пласман на државно такмичење.
 
         У 8. разреду:
 
        2. место на општинском такмичењу из српског језика.
 
Од другог разреда основне школе похађала је основну музичку школу.
 
 
 
 
Спортисткиња генерације
 
 
 
Наставничко веће ОШ „14. октобар“ прогласило је за спортисткињу генерације Теодору Ивић уч. 8/3 одељења. У образложењу се каже да је Теодора осам година била одличан ученик, да је имала примерно владање, да се од  малена бави спортом и такмичи, што је допринело да њена доминантна особина буде борбеност.
Носилац је посебне дипломе из физичког васпитања за допринос који је дала у спортским талмичењима бранећи боје своје школе.
Тренира пливање од 6. године у ПК „Партизан“
Увек је волела изазове, постављала себи високе циљеве, побеђивала на такмичењима, освајала медаље. У својој колекцији има 70 медаља. Добила је пехаре као најбоља у свом годишту за 2007. и 2008. годину.
Рангирана је међу прве три пливачице на државном првенству, како у мешовитом стилу, тако и у леђном.
У децембру 2010. године учествовала је на Европском јуниорском првенству, као члан репрезентације Србије, одржаног у Београду на затвореном базену „Ташмајдан“.
На последњем такмичењу на коме је учествовала, Serbian open 2011. године одржаном у Нишу, освојила је бронзану медаљу на 800 метара краул. На истом такмичењу први пут се окушала на 1500 метара краул и заузела 5. место.
Постигнути резултати су неоспорно резултат не само њене борбености и дара који поседује, већ пре свега чињенице да је тренирала 6 дана у недељи, 2 пута дневно, некада и 3 пута, ако се узму у обзир и тзв. „суви тренинзи“ за све време није запостављала ни школу.
Жели да упише спортску гимназију и наравно да буде још боља и успешнија, како у школи, тако и у спорту.
 
 
 Ученица године
 
 8. разред: Јована Митровић 8/5

 

 
1. место на општинском такмичењу из историје;

Претрага

КАЛЕНДАР